سیم و کابل

7 نکته مهم قبل از خرید کابل برق که باید بدانید

7 نکته مهم قبل از خرید کابل برق

برای همه ما حداقل یکبار پیش آمده که برای خرید کابل برق به الکتریکی یا مرکز خرید لوازم برقی شهرمان مراجعه کرده ایم و کابل برقی را خریده ایم. خیلی وقت ها از شانس خوب ما آن کابل برق خیلی خوب هم کار کرده و بعضی وقت ها هم از شانس بد ما کابل آتش گرفته یا دستگاه یا وسیله برقی ای که به آن متصل کرد ایم یا کار نکرده و یا به دلیل افت جریان دچار خرابی شده است. زود برویم سر اصل مطلب؛ قبل از خرید سیم و کابل قطعاً باید بدانیم که یک کابل برق خوب چه ویژگی هایی دارد و ما از آن چه انتظاری داریم. از نظر اغلب مشتریان کابل برق خوب باید ارزان باشد، مس زیادی داشته باشد، جنس پوسته ی آن خوب باشد، طول عمر خوبی داشته باشد و آتش نگیرد. تا حدودی بعضی از این نظرات درست است و بعضی هم اشتباه، به همین خاطر به جهت توضیح بیشتر این موارد در پایین به ذکر 7 نکته کلیدی زیر می پردازیم.

  1. گول قیمت کابل برق ارزان را نخورید
  2. قطر کابل برق ملاک خوب بودن آن نیست
  3. کابل برق را به متر بخرید نه یارد
  4. همه فروشنده ها مهندس برق نیستند
  5. از هر جایی سیم و کابل نخرید
  6. فاکتور فروش بگیرید
  7. به استاندارد سیم و کابل توجه کنید

پس از مطالعه این مقاله قادر خواهید بود تا به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • مشخصات کابل برق خوب چیست؟
  • یک کابل برق خوب چه ویژگی هایی دارد؟
  • بهترین برند سیم و کابل برق در ایران چیست؟
  • قبل از خرید کابل به چه نکاتی توجه کنیم؟

گول قیمت کابل برق ارزان را نخورید

قیمت کابل برق

طبعاً همه ی ما سعی می کنیم همه چیز را به قیمتش بخریم و در واقع سود زیادی نصیب فروشنده نکنیم. به همین دلیل هم هر عددی را که فروشنده بگوید مدام تخفیف می گیریم. اگر به جهت خرید سیم و کابل سری به بازار زده باشید یک کابل برق افشان 2 در 1.5 را از متری 1000 تومان پیدا می کنید تا 20 هزار تومان. اما واقعیت این است که خرید کابل برق 1000 تومانی در مقایسه با کابل برق 20.000 تومانی هزاران تفاوت دارد. در واقع لطفی از جانب فروشنده ارزان فروش نصیب شما نمی شود. چون کابل برق ارزان قیمت از هادی آلومینیومی با رنگ قهوه ای به جای استفاده از فلز مس به عنوان هادی استفاده می کند و از پلاستیک بازیافتی به جای PVC به عنوان عایق و روکش تشکیل شده است. اگر هرچیز را ارزانش را می خواهید بدانید کابل برق ارزانش به ضرر همه چیزتان تمام می شود. چون یک آتش سوزی به خاطر خرید یک کابل برق غیر استاندارد ارزان قیمت باعث می شود الباقی لوازم و وسایلی که در مجاورت این کابل هستند خدای نکرده در آتش بسوزد یا حداقل دچار خرابی شوند.

پس کابل برق را به قیمتش بخرید اما زیاد به دنبال ارزان ترین قیمتش نباشید. معنای این جمله این است که همه کابل های برق یک محدوده قیمتی دارند که با تغییر کردن برند ها تقریباً 1 تا 2 هزار تومان با یکدیگر اختلاف پیدا می کنند. مثلاً اگر ده برند مختلف سیم و کابل، به ازای یک کابل برق قیمت میانگینی نزدیک به 18000 تومان داشتند منصفانست. در این میان به قیمت 7000 تومانی یک برند موجود در بازار بابت همین کابل برق حتماً شک کنید. دلیلش هم مشخص است. قیمت مس ثابت است. همه ی شرکت های تولید کننده سیم و کابل، مس را با یک قیمت خاص به صورت روزانه خریداری می کنند. همه ی این شرکت ها باید برای یک کابل برق خاص (مثلا 2 در 10) 1 کیلوگرم مس استفاده کنند. قیمت پی وی سی هم به آن اضافه می شود. هزینه های تولید کابل نیز محاسبه می شود. در نهایت یک کابل استاندارد با قیمت متری 16 هزار تومان تولید می شود که کارخانه ها و نماینده ها با احتساب سود قیمت آن را از 16500 تا 18000 تومان اعلام می کنند. تکلیف آن شرکتی که همین کابل را 7000 تومان اعلام کرده چیست؟ قطعاً تقلب و کم فروشی است.

قطر کابل برق ملاک خوب بودن آن نیست

بهترین برند سیم و کابل

موقع خرید کابل برق زیاد درگیر سطح مقطع کلی کابل برق نباشید. خیلی از مشتریان با خیره شدن به قطر بیرونی کابل برق به صورت چشمی کابلی را خریداری می کنند. اما خوب است بدانید که کابل برق ها بر اساس استانداردهای جهانی دارای قطر هادی، ضخامت عایق و به طور کلی اعداد و ارقام ثابتی در قسمت های مختلف هستند. مثلاً بر اساس استاندارد های جهانی یک سیم برق افشان نمره 1.5 باید از 30 تار مسی به قطر 0.24 میلی متر تشکیل شده باشد و ضخامت 0.7 میلی متر برای عایق این سیم در نظر گرفته شود.

این سیم برق بر اساس همین استاندارد در نهایت باید در متراژ 100 متر، مقاومت X اهمی داشته باشد. بیشتر از این مقدار این سیم برق از استاندارد خارج می شود. اگر خیلی این مورد برایتان مهم است اهم متر و میکرومتر همراهتان باشد. تولید کنندگان کابل های غیر استاندارد به این نگاه ویژه مشتری اهمیت زیادی می دهند. به همین خاطر از تارهای مسی کم می کنند و به جای آن به ضخامت عایق سیم اضافه می کنند. برخی خریداران سیم و کابل با نگاه به ضخامت کلی و بدون دقت به تعداد تارها یا قطر هادی به همین راحتی فریب می خورند.

کابل برق را به متر بخرید نه به یارد

برخی از شرکت های متقلب سیم و کابل سازی، به جای فروش کابل برق با متراژ 100 متری، به شما کابل برق 100 یاردی می فروشند و به صورت خیلی زیرکانه بر روی اتیکت کابل برق عبارت “100y” را به جای “100m” می نویسند. اگر کابلی را به صورت متری خریداری کردید بر روی کابل برق، شماره هایی وجود دارد که با کم کردن دو شماره ابتدا و انتهای کابل برق می توانید متراژ کابل را بدست بیاورید.

همه فروشنده ها مهندس برق نیستند

خرید کابل برق

خریدار عزیز سیم و کابل؛ فروشنده سیم و کابل در صورتی که دارای مدرک و تحصیلات کافی در زمینه برق نباشد منبع مطمئنی برای مشورت شما به جهت خرید سیم و کابل نیست. در مورد خرید سیم و کابل خود حتماً با شخصی که از تجربه، تحصیلات و مدرک کافی برخوردار است مشورت کنید. یک فروشنده در سوپر مارکت اطلاعات عادی و عمومی از محصولات موجود در فروشگاه را می داند و شاید درباره یک رب یا نوشابه اطلاعاتی را که یک مهندس مواد غذایی دارد نداشته باشد. این موضوع نه تنها در زمینه خرید سیم و کابل بلکه در همه ی شغل ها در دنیا صدق می کند.

از هر جایی سیم و کابل نخرید

خریدار عزیز سیم و کابل؛ فروشنده سیم و کابل در صورتی که دارای مدرک و تحصیلات کافی در زمینه برق نباشد منبع مطمئنی برای مشورت شما به جهت خرید سیم و کابل نیست. در مورد خرید سیم و کابل خود حتماً با شخصی که از تجربه، تحصیلات و مدرک کافی برخوردار است مشورت کنید. یک فروشنده در سوپر مارکت اطلاعات عادی و عمومی از محصولات موجود در فروشگاه را می داند و شاید درباره یک رب یا نوشابه اطلاعاتی را که یک مهندس مواد غذایی دارد نداشته باشد. این موضوع نه تنها در زمینه خرید سیم و کابل بلکه در همه ی شغل ها در دنیا صدق می کند.

اگر قصد خرید سیم و کابل مرغوب را دارید هنگام خرید سیم و کابل حتماً سعی کنید نماینده رسمی سیم و کابل یک برند را پیدا کنید. شرکت های تولید کننده سیم و کابل مرغوب حداقل یک نمایندگی رسمی دارند. چرا این موضوع مهم است؟ برای شما مثالی از سیم و کابل خراسان می گویم. یکی از بهترین تولید کنندگان سیم و کابل در ایران شرکت سیم و کابل خراسان افشارنژاد است که نام کامل آن “شرکت صنعتی الکتریک خراسان افشارنژاد” می باشد. این شرکت به دلیل سابقه 53 ساله در زمینه تولید سیم و کابل و کیفیت بسیار بالا یکی از پرفروش ترین شرکت ها در زمینه سیم و کابل است. اگر سری به بازار لاله زار تهران بزنید ده ها مدل سیم و کابل شبیه به نام خراسان یا افشارنژاد وجود دارد. شرکت افشار خراسان، شرکت خراسان افشار، شرکت افشارزاده، شرکت کابل خراسان نژاد و ده ها مدل از این قبیل شرکت هایی هستند که با سو استفاده از نام برند ها سعی در فروش محصولات تقلبی خود را دارند. متاسفانه اینگونه موارد در مورد همه شرکت های موفق سیم و کابل و یا به طور کلی همه شرکت های دنیا وجود دارد. جاروبرقی سامسونک به جای سامسونگ، یخچال اینجی به جای ال جی با سوء استفاده از نام شرکت های محبوب از این قبیل اقدامات انجام می دهد. پس همواره سعی کنید از محل های مطمئن و ترجیحاً از نمایندگی های رسمی مجاز فروش سیم و کابل در ایران خریدهای خود را انجام دهید.

فاکتور فروش بگیرید

هنگام خرید کابل برق خود حتماً از فروشنده فاکتور فروش معتبر دریافت کنید. عدم دریافت فاکتور فروش به هیچ وجه ثابت نمی کند که شما کالای معیوبی را از فروشگاهی خریداری کرده اید. در یک فاکتور فروش باید تمامی جزئیات سیم یا کابل برق برای شما درج شده باشد. نوع کابل، برند کابل، متراژ کابل و قیمت کابل از جمله این موارد می باشند.

به استاندارد سیم و کابل توجه کنید

در مورد خرید سیم و کابل استاندارد اصلاً جای هیچ سخن و حدیثی نیست. چون خرید سیم و کابل غیر استاندارد اشتباه محض است. سازمان استاندارد ایران ISIRI و شرکت های مختلف بین المللی مانند TUV و ده ها شرکت دیگر وظیفه استاندارد گذاری در مورد محصولات گوناگون را دارند. هر استانداردی را که بر روی سیم و کابلی مشاهده کردید حتماً ویژگی های آن را در اینترنت مطالعه کنید.

سعی کردیم خیلی خلاصه و صادقانه این مقاله را برای شما بنویسیم. چون جای خالی چنین مقالاتی را در مورد خرید کابل برق در فضای وب به خوبی حس کردیم. اگر نکته یا نکات خاصی را از قلم انداختیم در قسمت کامنت ها با ما در میان بگذارید تا نسبت به آگاهی بخشی هرچه بیشتر هموطنانمان قدمی برداشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *